torsdag 1 april 2010

Sanningen om Förbifart Stockholm

Häromdagen hänvisade jag till en ledarartikel i Aftonbladet som visade att den största delen av finansieringen av Förbifart Stockholm, 22,5 miljarder av 28 miljarder, kommer stockholmarna själva att stå för. I går blev det bekräftat av en debattartikel i Dagens Nyheter. I den förs det fram mycket skarp kritik mot alliansen med Fredrik Reinfeldt i spetsen.

Nog för att alliansen vill framstå som handlingskraftiga och erbjuda stockholmarna något men att på detta sätt undvika att säga til stockholmarna att det är dem som ska betala tycker jag är fel.

Något Stockholm nu får fråga sig är om det går att lita på det alliansen säger.

2 kommentarer:

  1. Stockholmarna kommer att ha stor nytta av en vägutbyggnad. Trafiken leds i stort runt huvudstaden.Men den stora fördelen ligger i det att de som bor norr om stan snabbt kan ta sig söderöver och vice versa.
    Staten har nytta av det ,befolkningen likaså.
    Jag tror inte det hjälper att påpeka,att det är "stockholmarna" som får betala mest. De flesta röstar i alla fall på Alliansen.

    SvaraRadera
  2. "Alliansen" - dvs samma blå lag som det alltid varit - är ju en intressant följetong av bullshit. Vi har ju den stora svenska nya uranfyndigheten som "råkade" upptäckas TVÅ DAGAR efter att kärnenergiprogrammet presenterades av regeringen. Sedan har vi deras schackring angående FRA-lagen. Bara efter massiva påtryckningar läckte det att den egentligen bara är en fortsättning på Sveriges anti-Ryssland-politik som man drivit i hundratals år.

    Nu har ju blå "laget" (egentligen industrin och storkapitalet) ställt fram en nertonare som kung i schakspelet - dvs Reinfeldt. Om man delar upp borgarna i två sorter så var Bildt den som inte drar sig för att göra bort sig högljutt (den skräniga sorten). Reinfeldt är mer den tysta psykopaten i samma stil som Olof "det var inte jag/alla ska inte veta lika mycket" Johansson.

    SvaraRadera