fredag 4 december 2009

Klimatmötet och vad händer sedan?

Nu drar det ihop sig till klimatmötet i Köpenhamn. Olika sidor drar fram argument för och emot att människan är med och påverkar klimatet.

Senaste i detta är de mejl som avslöjats som att den sanning som presenterats om klimatet inte längre är sant. Det har mörkats på olika sätt.

Det är intressant att se att det finns dem som anser att det vi gör varje dag inte påverkar jorden och vårt klimat. Människan är därmed underordnad naturen och universum och de naturlagar som råder.

Här önskar jag att alla stannar upp ett ögonblick och funderar. Vi vet om utifrån fakta sedan mitten av 1800-talet, via bland annat Grönlands is, att sedan människan trädde in i den industriella eran har koldioxidutsläppen, och andra utsläpp, ökat markant. På ett eller annat sätt påverkar människan. Det vi gör kan faktiskt vara det som har fått bägaren att rinna över.

En annan sak är att det är inte bra att vi går runt och andas in luft som är smutsig. Vem vill göra det? Förra förfäder andades en bättre luft än vad vi gör idag. Människan påverkar faktiskt detta också.

Jag hoppas verkligen att klimatmötet i Köpenhamn väljer att sätta ned foten och väljer att starta den gröna eran på allvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar